Monday, December 26, 2011

the power of lipsticks

korang asyik dengar the power of love kan?
hari ni korang baca the power of lipsticks puloks...
hari2 duk cerita cinta naik meluat pulak orang baca,,,
kang korang muntah ijo korang salahkan aku...
heheheh...
sebelum aku mengarut...
baik aku menuju ke jalan yang benar secepat mungkin...
tapi sebelum tu dimaklumkan bahawa segala gambar yg anda lihat mempunyai kebarangkalian yang besar untuk membuatkan anda muntah...
so sila berhati2...
orang mengandung di larang baca takot
menjadi2 morning sickness nya ye...
orang dah bersalin juga dilarang baca...
takut bentan...kang suami komplen ko salahkan aku pulak...hahak..

aku ni tak pandai make up tapi aku suka make up....
almaklum lah...
muka tak berapa nak licin...
jadi haruslah guna make up nak tutup kawah bulan di muka...
hikhik...
meh aku citer rutin make up aku...
dulu aku pakai foundation...
pastu aku rasa muka aku macam tak healthy...
lepas cuci foundation nampak dull n tak bermaya...
bawah mata aku jadi berkedut!
gilo kau...
umo belum 25 dah berkedut!
ni yang mak rasa nak p cucuk botox nih!
kwang kwang...
so aku campak pondesen jauh2...aku tarik bb cream dekat2...
heheh..
nanti aku buat review bb cream ye...
sabauuuu..
rutin make up aku same je hari2 sampai aku sendiri naik bosan...
hahaha

tapi kan..lipstick ni hebat tau...
juz lipstick muka yg pucat bleh nampak bermaya...
yg muda boleh nampak tua...
yang tua nampak muda..
yg hodoh leh nampak cantik...
yang cantik bertambah2 cantik...
so bagi aku tak guna kalau korang tempek pondesen 15 inci tapi tak pakai lipstick or lip colour..
sebab korang punya makeup tak kan nampak perfect...
ni pendapat aku lah...
orang lain aku tak tau...
still tak caye akan betapa powernya lpsticks?
meh aku tunjuk..
heheh...
get ready baldi yeee

muka tak bermekap yam ampunnnn...ni bukan pecah umah dah...
pecah segala2 nya...ranap!!


kasi close up sikittt...ko tengok bawah mata aku...
macam bantak peluk dah rupa eyebag tuh...
almaklumlah...
minggu study...
final exam dah dekat...
so tido pun ala kadar...
bz tolong bf aku lagi...
memang ala kadar tidonya wehhh


nahhh...
yg pucat dah sedikit bermaya gituh...
ni lah rupa aku g clas...
tu bukan lipstick...
liptint from etude house..
beshhh...
g la beli...
tak mahal pun...
bibir korang tak kan kering and for sure jadi tegang...


bila tukar kaler lipstick...
wajah pun jadi bertukar...
lihatlah betapa hebatnya kuasa lipstik..
hahahha....
apahal aku rasa geli semacam...hahahhaha


ni my fav color...
kalau amik gambar guna lipstick nih memang aku rasa jelita lah...
walau hakikatnya nan hadoooo...
hahahh...
tapi lipstick ni yang kurengnya dia macam jadikan bibir ko nampak crack kalau terpakai lebih...
so kena ala kadar je sapu...
dap2 je..
jangan main tonyoh...
dah kontot dah lipstick ni...
tengah berpikir nak paw sape suh belikan...
nak paw diri sendiri ke...
nak pawwwww...????
heheh


eh eh...same kaler dengan love kat baju aku...
heheh...
lipstick ni jenis matte tapi memang wallah...
tak keringkan bibir n tak buat bibir ko menggelupas...
aku sukaaaa...
lepas tu lipstick ni kalau tanggal pun...
kaler dia still nampak kat bibir...
so untuk si pemalas macam aku sangat berguna ler

muka yang tadinya macam sundel bolong dah jadi pontianak harum sundel melemmmm...
huahua


hah..ni my fav...lipstik merahhh...
kerlas kau nyahhh...hhahahha..
ni same brand dengan yang atas tadi...matte juga...
aku kalau pakai lite2 je...
takot lembu kejar...
merah sangat...
hahahah
oh...
yang sebeban putih kat belakang tu abaikan...
baju dobi baju amik...
malas nak campak susun dalam loker..


aku tak tau apa masalah,...
muka aku nampak berminyak nak mampos...
padahal tak pun...
mayb sebab guna flash...
yang pic atas tak guna flash...
nampak ok n normal...
ni dah ala2 kuala goreng ikan...
hahahah...
tak kesah lah...
aku nk tunjuk lipstick merah aku jer...
kau hadooo???
tadi aku cakap lipstick ni matte kan...
now nampak shiny2 eh?
aku sapu lipgloss kaler merah...
ehhh!! pecah tembelang! nampak selulit kat lengan pulak...celakak btol...
tak pe2...ai tak kesahhh,,,
semua orang ada selulit...
(menangis dalam diam)

                                                                                  ko nampak 2 pic kat atas ni...ni guna lipstick yang sama tau...tapi nape kaler lain?
caranya guna lip concealer...
aku beli dulu kat etude house sebab sale...

so murah gilo...
 so aku pun jadi gilo amik barang yang tak perlu...
hahah...
bila balik..
eh apahal aku beli natang ni,,,
pastu nak sedapkan hati sendiri....
tak pe lah...
murah kannn...gasak je la...
(menangis sekali lagi atas kebodohan sendiri)

see...one shade lighter kannn...
concealer ni bagos if korang nak tone down korang punya lipstick..
tapi yang tak best nya concealer ni kalau orang bibir kering n menggelupas tak leh pakai..
kalau ko pakai memang bukan jadi makin lawa....
makin bertambah kehodohan yang sedia ada,,,hihi


giniler cara ko tepek concealer tu...
burukknya lahai muka aku...
eh ni salah kamera ni...
pakai pon cap hayam kannn
aku jelita sebenarnya...
kah kah kah,...
sumpah ni statement mintak pelempang...
bila tengok kulit sendiri rasa nak meraung sambil meratib g kaunter sk-II
abangggg,,,tolonglah....
sayang sangat memerlukan sk-II..







Friday, December 23, 2011

suke suki

*aku taip hari sabtu 24/12/2011
jam 9.00 am
tapi yang kua friday..sewel..
mamp p la...heheh


tengah guling2 atas katil ku yang empuk....
(katil uia tak empuk ye...sila guna inisiatif sendiri untuk menjadikan ia empuk sehingga tidak mahu untuk ke kelas dan akhirnya mendapat warning letter dan seterusnya di barred kerana sangat degil untuk meninggalkan katil)
hahhaahha...
seseungguhnya itu bukan akuuuuu....
aku dah tobat bab2 tak g kelas ni sebab lecturer aku semester ni semua
pehhhhhhh....
sereeeemmmmm...
tambah2 yang ajar malaysian society dengan anthropology...
sadis wehhhh...
kalau ada yang tak kena terus direct depan muka dia bom kau...
depan semua classmates pulak tuh...
aku tak pernah kena yeeeee...

lepas tu kalau budak tak dengar cakap confirm ko akan dapat saguhati iaitu...
perkataan...
bloodyfoolllll!!!!!
haahhaha...
lecturer tu dah tua dah...
kalau ko tengok dia jalan sungguh kesian hokehhhh....
tapi kalau dia duduk dan bercakap...
ngeriiiiii.....
sangat power....
umur aku rasa dah 80 taon lah...
tak pun memnag akhir 70an lah...
dia ajar budak degree, master.
silap2 budak phd pun dia ajar tuk sem ni...
gilos lah...
hebak....hebakkk...

jap lagi kelas leadership....
malaih bebenorrrrr.....
tapi ada quiz...
dia bagi tengok movie pastu jawab quiz...
kalau bagi citer semua siri twilight tu..
aku berani jamin lah....
aku mesti full mark!
giler tak giler citer twilight tu haku ingat dialog dia tau...
siap boleh tiru lagi scene dia...
kah kah...
obses tak..
obses tak...

malas g clas tapi terpaksa...
benciiissss....
tapi tak pe...
bf iols baik...
dia tolong anta...
balik jalan kaki...
ciskek betol...
malam ni nak tengok movie...
tak sabauuu...
kih kih...
dah lah...
malas cakap ngan korang....
terutama stalker...
tuk my stalker tu..
hai..
sihat?
katanya makin kurus sekarang...makan hati ke?
tu lah...busuk hati lagiiii...
padan muka...
semua dah tau pekung ko ler...
orang buat2 pekak n buta je...
belakang orang berkata2 tau...
buat malu je...
da besar panjang pun perangai macam tuuuttt....
dan yang paling tak sangka perangai cibai ko tu rupenya dapat dari mak ko...
isk isk...
nampak baik...tapiii...
tu la...bak kata ustaz aku dulu...
yang nampak baik tu lah
SYAITOOOONNNN....
hahahahaahaa

dah lah...
babai! 
nak g mandi!

menjelang krismas

ohoiiiiii....
oden tak celebrate krismas yerrrrrr....
oden tumpang sale krismas jerrrr...
hahahahah...
tadi kann...
hari jumaat kannn...
23 hb 12 kan???
kami kan pergiiiiiiii
SHOPPINGGGGG!!!!

Yebba yebba...
bangun je terus mandi...
pastu g amik parents bf aku sebab dorang nak g the gardens...
humang aiiihhhh..
jem stoberi kooo...
memang melekat lah dekat nak sampai parking the gardens tu...
last2 my bf suh parents dia jalan kaki sebab dekat ler jugak dah the gardens tu..
kitorang park tepi tunggu sambil men ipad...
nak wat cemane..jem nak mampos...
bagi warga emas nak berdeting pulak bak kata bf aku..
padahal jalan jem..kalau jalan jem mau join berdeting 4 kaki...
hahahah..

last dorang tak beli apa pun...
usha2 jam rolex yang mahal nak mampuihhh...
seratus ribu lebih...
gilo aiii...
tak mampuuu...
tak mampuuuu...
bapak aku cakap dulu dia pernah tengok perempuan beli jam tangan harga 100k lebih...
bayar pakai cek...
aku tanya bapak aku...
ayah sentap tak perempuan tu lagi kaya dari ayah???
hahahahha...
apa lah rasa pakai jam mahal ek...
takat seribu dua aku tak herann..
tapi yang beratus ribu nih...
dorang rasa tak terbeban ke tangan tu...
hahahahah...
tak leh bla...

balik dari the gardens kami g bukit aman makan sengkuang...
sape tau pak cik jual sengkuang and buah2 yang buh kuah rojak kat depan pagar bukit aman tu memang tau lah akan kelazatan sengkuang pakcik nih...
pehhhh...
sambil taip sambil lap hingus air liur...
dapppp gilos...
pas tu g isi perut kat old town...
melantak sambil bergelak ketawa dengan lawak2
yang boleh pendek usus...
sumpah...
bakal mak mertua ai memang lawak...
dah lah dulu buat lawak kura2...
memang kalau aku n bf aku ingat balik memang terbahak2 kitorang gelak...
dah isi perut still tak ingat menuju ke pangkal jalan lagik!
balik umah tukar kete lg kecik...
senang nak jenjalan kata bf aku...

walaupun ujan renyai2 balik gak tukar kereta then terus menuju ke one utama (ou)
pehhhh...bakal mak mertua iols beli mekappp u olssss...
siap bermekap kat kaunter estee lauder..
kerlasss gituh....
window shopping...
aku usha2 baju..kasut...
tak berkenan...
ada satu beg kat vincci aku berkenan...
bf aku suh beli tapi iols segan nak paw anak dia depan mak dia...
kih kih kih...
pastu bila balik terus teringat...
iols benci akan perasaan itu...
menyesal tak ambik bila orang offer...
dah ;ah murah...
tak sampat 2 rat punnnn...
sedihhhh...


tak pe..besok masih ada...
dah usha2 barang...
gi tengok tiket movie...
ingat nak tengok movie tapi dah 10.30
takut tak sempat balik uia...
so kitorang beli tiket tuk besok malam je ler...
my bf punya mak tak nak tengok pastu bile kitorang cakap citer tu kelakar
dia macam ala2 menyesal....
kih kih...
tu la...jual mahal lagi...
tak pe nanti kitorang bawak tengok citer ape tuuuu....
abang jet li belakonnn...
dragon gate ke apa entah...
hikhikhik...

pastu masing2 dah lesu g tapau prosperity beger...
lepas tu kami pulang ke sangkar masing2,,,,
heheheh


sekian dari bilik berita utama tv 88888888..

Thursday, December 15, 2011

berabuk dah laman sesawang aku yang bersawang ni...

salam semua....
walaupun follow seciput aku tetap nak greet korang...huehue
busy giler la sekarang ni...tolong bf aku buat kerja...seriously memang tak de masa...
tapi tak pe, untuk kesenangan masa depan.....
nanti dah kawen cuci kaki je masuk umah...
semua dah complete...
lagi best kalau rumah sendiri...
hehheeh...
insyaallah...
aminnnn....
tak de tempat nak mengadu so mengadu kat blog je la....
hahahha...

sekarang ni bila banyak kerja
rasa sangat yang masa 24 jam tu tak cukup..
dulu masa zaman pemalas rasa banyakkkkk je masa....
hahahhahaha...
now masa kitorang memang kena handle n organize baekkkk punyaaa...
kalau takkkk...
semua kerja terbengkalai....
tapi aku tak kesah sebab reward dia menyenangkan hati...
so far alhamdulillah apa nak semua dapat...
nak makan apa dapat...
nak beli apa dapat...
semua lah...

sekarang ni tak de masa dah nak melepak merewang tak tentu hala kat shopping mall...
kalau g tengok wayang, kitorang g tengok then makan pastu balik...
sebab banyak lagi benda lain nak buat...
kalau nak shopping...
pilih2 barang...
bayar
makan
lepak jap
balikkk....
lagi pun aku rimas time cuti sekolah nak melepak kat shopping mall...
sakit mata tengok budak sekolah jadi bohsia...
bf aku mulut puaka sikit...
alergik dengan belacak...
dulu aku tak tau belacak tu apa...
now aku dah tau dah...
hehehheheh...

mas tak de pun yang penting aku BAHAGIAAAAA GILERRR...
apa tak bahagianya, apa nak semua dapat...
apa nak makan semua dapat...
tu badan macam di pam pam tu...
pipi macam kuih donat kawwww...
hahahahhaahahah....
kalau nak pikir nak relax aku tak tolong bf aku...
tapi aku pikir for future and kesian kat dia...
kalau benda ni berjaya...
insyaallah hidup kami kalau dah kawen kelak senang lenang....
boleh lah nak pakai LV multicolor yang harga almost 10k tu..heheh
tapi aku tetap akan kerja...
plan ake lepas grad nak kerja gov...ptd ke...
senang sikit since bf aku tak nak makan gaji...
dia nak buat biz..
so at least ada gaji tetap incase apa2 jadi...

bisnes ni ada untungnya...
duit yang masuk tak fixed macam orang makan gaji...
masa dapat gaji hepi..
horra...tapi bila tengah bulan makan megi..
kihkih
so kalau buat biz, bulan ni 30k bulan depan belum tentu lagi..
silap2 dapat 40k
lagi syok 100k...
time tu tak beli LV dah...
hermes birkin la brooo...
hhahahaha...
tapiiiiii....
biz pun ada cabaran...
orang yang tak nak beralih dari comfort zone memang akan pilih makan gaji sampai bile2...

zaman sekarang ni rm50 tu macam rm10 je weh...
sehari aku n bf guna tuk makan at least rm50...
kalau sebulan?
dah macam gaji sesetengah orang pulak...
tapi nak buat macamane..kitorang 24h makan kedai...
hostel kitorang tak leh masak2...
kalau boleh masak pun kitorang tak kan sempat nak masak...
korang bayangkan pernah 1week tu kitorang busy giler dengan kelas n macam2...
1week tu kitorang makan mcd jeeeee....
sebabnya mcd je paling cepat...drive thru sebab tu memang otw g tempat biz bf aku...
memang rasa muak...

gaji rm3000 kebawah gov considered miskin tau...
kalau zaman dulu dah kaya gilo...
hahahha...
sebab tu kalau kita tengok sekarang family yang husband or wife sorang je yang kerja tak leh nak mewah...
hidup cukup2 je...
lepas bayar umah...
kereta...
tinggal lah seciput...
tu klau gaji besar jugak...
kalau gaji ciput..
dia sorang kerja..kau ingat dia leh belikan ko JAM ROLEX????
hheheheeh...
sebab tu sekarang mak bapak dua2 kerja...

barang2 semua mahal...
evn kau campus pun makanan mahal..
kat luar tah citer lah derr..
masa muda ni lah nak cari duit banyak2...
aku ada cita2...
bf aku ada cita2...
dia nak pakai ferrari broo...
member kitorang punya bapak sedara, sebaya lah...
buat biz getah...
atas dia ada bos lagi...cina...
lesen semua cina tu yang punya...
sehari ko tau dapat collection berapa???
80k to 100k!! giler lah...
tu total...
bagi kat cina lagi...
sebulan aku rasa boleh la dia collect 40k...
umur 21 dah pakai alphard...
orang umur lagi tua pun pakai kancil jek...
cayalahh...
bangga aku ada anak melayu macam tu...
tu baru betullll...
walaupun tk de pelajaran tapi gaji kalah orang ada master or phd tawwww...
kelas kau semannn...
hehehe

insyaallah satu hari nanti kami dapat capai impian kami....
insyaallah...
selagi kami berusaha pasti berjaya....
korang solat 10x sehari pun kalau tak usaha...
tak kan tuhan bagi...
sebabnya celah mana Tuhan nak bagi kalau usaha pun tak...
takkan gedebuk jatuh emas 10kg...
usaha lah ye....
kalau tak usaha...
dan always tak nak keluar dari comfort zone korang pakai je lah hb 45hengget tu beli online...
tak salah pakai hb murah tapi as a perempuan aku tau lah nafsu shopping cemana...
al least seumur hidup nak rasa pakai designer hb kan...
tak kan dari kecik sampai tua nak pakai beg 20hengget...
tapi bila korang usa dan gagal janganlah patah semangat...
try n error..


PASTI JUTAWAN PASTI BERJAYA...




Wednesday, September 28, 2011

empira mall subang runtuh dah meletup? ke meletup dan runtuh?

tadi kan lepas kelas aku g one utama (ou)...
ingat nak tengok perfume..
dah berminggu aku nak beli perfume...
asek tak jadi...keliru lah...
macam2,..
banyak choice sebenarnya...
ye ler..nak beli perfume sampai beratus haruslah kena pilih yang sesuai...
nanti next entry lah aku cerita pasal perfume...
muahahahha....


masa tunggu my bf g amik kad bonuslink..
aku borak2 ngan SA bapok ni...
banyak lah share story dengan dia...
lepas tu dia cakap empire mall dekat subang tu runtuh...
aku cakap yeke...
dia kata tak tahu...
tu pun member dia text katanya...
so after bayar perfume aku g lah starbucks minum2...
google n yes empire mall tu meletup...
katanya punca dari saluran paip gas...
terjadi around 3.00 - 3.40 am...
lebih kurang lah...katanya tak de yang mati tapi ada yang cedera...


i think lah 2 bijik kereta tu couple chinese punya...yang awek dia honda bf dia vw...kalau betullah dorang cakap masa letupan tu dorang tercampak....
aku macam ohmaigoooodddd...
cannot imagine lah




Tuesday, September 20, 2011

edisi mengkucing - part 1

hari tu edisi menganjing....
hari ni edisi mengkucing..huahuahua
ni edisi betol punya.....
bukan edisi mengarut....
sape suke persian cat or kucing siam yang rupa gebu, rasa gebu, feeling gebus harus tengok...
bulu macam carpet wau cakap lus...
agak2 kucing tu dah kojol ko amik bulu dia buat perhiasan....
kalau beli kat ikea beratos...
ni free jek...
erkkkk....


hai nama saya putih


putih ni gebus gilersssss....dia pendiammm jek...tak banyak bunyik...
mak bapak putih iaitu comel (bapanya) sangat sombong...kerek..
nanti aku tunjuk comel...sombongggg sangat comel ni...
dia ala2 kucing hi class..ko pandang muka dia n ko akan nampak macam muka dia tu menunjukkan...
"hekelehhhh..kau kucing terbiar....ape kheelaaasss nak kawan dengan aku yang hensem"
hahhahaha

comi (ibu) sangat manja....suke mengiauuu...auu auuu...hahhahah


ni tuan kucing..hihihi



tak payah tengok lama2...tuan di tak comel pun...tapi kucing2 peliharaan family dan beliau sangat comel....
sape tak suke kucing sangat rugiiiii....
sape takut kucing tu bodoh....
kau ingat rimau....
ni kucing derrr...
kucinggggg!!!!!!
hahahhahaha....
member laki sekolah aku dulu gangster nak mati....
selalu kena rotan,,,
sekali kantoi almost jatuh tangga lari dari kucing....
anak kucing pulak tuh!!!!
choi sangat....hahahah

Monday, September 19, 2011

edisi menganjing...

perhatian...
entry ni hanya orang tertentu je paham...yang tak paham tak payah nak tolong sentap...
dah sentap block orang..memang mental terencat sangatttttt....
lepastu dah terkapai2 suke2 petik nama orang....
tak giler namanya??? giler la tu...
kau petik nama aku lagi sekali aku tendang kau...
bullshit get lost!
okay back to story...
ni edisi menganjing part 1...
hhahhaahha....


situasi a : 
 JOYAH JONGANG : SEDIH SEDIH SEDIH SEDIH....=(
KICAP KEMEK : KENAPA?
JOYAH JONGANG : SEDIH LAH! =(
JOYAH JONGANG : (menggelupur sms/inbox kicap kemek bagitau kesedihan...tak boleh bagitau open nanti kantoilah diri ini yang tak semenggah seperti dicanang)


situasi b : 
"KL, JEPUN, TURKI, BANGLADESH.....BESTNYA RAYA..."
si tukang baca : giler apa dia ni....tak beragak nak menipu pun....beraya dalam mimpi apa!!! kah kah kah
si tukang dengar : dia ni dah saiko lah aku ingat....lately suke meroyan..hahhahaha


situasi c :
DAVID ARUMUGAM : EH JOYAH BAGITAU JEBON SI GEMOK TU MISKIN TAPI BERLAGAK KAYA ANTA ANAK INTERNATIONAL SCHOOL LA TU LA NI LA....
DAVID KARUPIAH : AIKKK (buat muka pelik) si gemok tu org senanglahhhhhh...aku dah tengok rumah dia, kereta family dia pakai...mewah lahhhh...SI JOYAH TU YANG MISKIN...RUMAH PUN BERKULAT...KAU PUN PERNAH TENGOK KAN????
DAVID ARUMUGAM : LAHHH...BETOLLLL...DIA CAKAP MACAM2 PASAL SI GEMOK TU...CURANGLAH...NASI KANGKANGLAH...
DAVID KARUPIAH : MEH SINI (sambil bukak fb..) KAU TENGOK GAMBAR FAMILY SI GEMOK...
DAVID ARUMUGAM : EH KAYA LAH!!!! SAIKO LAH SI JOYAH NI...


dah dah...penat aku taip sambil gelak....
sape yang tau citer ni confirm berguling gelak....
sumpah berair mata gelak....





Saturday, September 10, 2011

raya di perantauan..huehue

semekom....
lama cuti kan...
kata raya..haruslah cuti lama gituh...
walaupun dah besar tapi tetap dapat duit raya...
mantoppp...
tapi gambar berbaju raya tak ada lah...
tak sempat ambik...
kitorang raya moden...
cincai je...tengahari dah terbongkang depan tv...
hahahaha...


raya sekarang tak macam raya zaman dulu...
dulu raya mesti kat kampung..
sekarang mana2 pun boleh raya..
hahhaha
sekarang tak berapa meriah lah...
masing2 terbongkang depan tv..
dalam balang biskut raya..
depan lappy..
hehhehe...
lepas raya pertama, aku memang mengadap lappy je lah..
kalau tak lappy ngadap bb...
pendek kata semua bz dengan gadjet masing2 lah....
kezen aku umur 2taon lebih tak peduli duit raya dah duk main ipad...
raya dah tak feeling...
kan kan kan...

untuk tatapan semua dan diri sendiri...
juga untuk tatapan manusia 
yang tersentap sorang diri....
dan saiko...
get ready plastik weh...
karang kau muntah atas keyboard aku tak tanggung...
kah kah kah

day 1




day 2







maaf di atas keterencatan gambar di atas...
huahuahua...
gambar aku, suke hati lah nak letak muka terencat pon...
eklusif hokeh...
tak jumpa kat fb punyoooo...
hahhahaha

Friday, August 26, 2011

eh dah nak rayaaaa...

semekom cik kiahhh...
hehehheheheh...
jarang betul aku update blog...
asal update je duk caci maki orang...
bukan caci maki tapi luahkan benda yang tak puas hati...
kat mana lagi nak cakap...
kat blog lah kan...
blog kan ala2 diary...
tapi kata dah moden...haruslah menggunakan internet...
tak main lah tulis2 kat kertassss...
raya dah dekat...
tak de feeling nak raya pun...
biasa2 je...
mayb sebab dah besar kan...


sempena raya ni aku nak mohon maaf kepada semua
pembaca blog aku kalau ada yang terkasar bahasa
dan kalau ada isi blog aku yang mengguris hati korang...
tapi kalau aku tak tulis pasal korang then korang terasa tu tak dapek den nak nolong lah...
dah korang nak terasa aku nak buat apa lagi...
lantak kau lah jahhh...
but aku still nak mintak maaf...
raya..haruslah mintak maaf noks...
hehhehehe
lagi pun aku tengok semua blog dah tak berupdate dah...
last update pasal raya wishes jek..
so aku pun nak wat camtu lah...hahhaah
hiatus for a few days lah...
nak beraya kheeennn...


so ni last update ye before raya...
kang lepas raya kang aku update lagi...
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN...


p/s : tak nak mintak maaf dengan stalker boleh? hahahah...

Wednesday, August 24, 2011

kau tak malu dah berbulu tapi mintak duit mak bapak...=.='

dalam perut mak bela, kecik-kecik mak bela, dah besar mak bela, 
dah kawen mak bela, ada anak mak bela...
bila pulak kita nak bela mak???
ni lah manusia...
kecik-kecik mak bela...dah besar tau bela bini n laki je...
dah kau bela bini, laki kau...
mintak duit kat bini n laki lah...apahal kat mak kau...


sangat kesal dengan sesetengah manusia...
dah kerja tapi masih harapkan duit mak bapak...
kalau tau gaji tu tak cukup pandai2 lah jimat...
pandai2 lah hidup sederhana...
ni nak mewahhhh je...
kau bukan gaji 10k sebulan...
nak beli tu nak beli ni...
kezen aku kerja gaji..almost 4k per month
hubby dia almost 5k...
buat bisnes kecik2 dapat lah dalam 2k sebulan...
ponnnnn pakai myvi je...
2tahun kawen baru beli rumah...
hidup sempoiii je...janji tak susahkan orang...
ni gaji ciput...
nak pakai barang mahal jek...
last2 susahkan orang...


macam ada sorang makcik ni...
anak dia dah kerja tapi selalu mintak duit mak bpk...
menantu makcik ni pun sama naik...
tak pernah halang bila laki mintak duit ngn mak bapak...
buat muka sadin 15sen dia tu la...
kalau aku lah...
aku maki hamun laki aku...
gila apa...
kau muda gagah perkasa lagi mau mintak duit kat mak bapak...
kalau pun mak bapak tu kaya...
tu duit dorang...
hak dorang bukan hak korang....
choi sangat...


makcik tu pernah cakap kat aku...
(aku ni dah ala tempah luahkan masalah dah)
yang dia besarkan anak dia bukan nak dibalas jasanya dengan duit...
cukuplah anak2 dia boleh berdikari dan tak susahkan dia...
aku yang dengar pulak naik segan...
member aku pulak...
gaji kecik je...
dak kawen ada anak bagai lah...
laki dia kerja biasa2 je...
tapi dengan gaji tu lah dia bagi makan anak bini...
gaji tu lah dia bg duit lat mak kat kg walau sikit...
gaji tu lah buat byr itu ini...
tapi cukup je...
pasal apa???
pasal org yang selalu tak cukup gaji ni berbelanja tak ukur baju dibadan sendiri...


aku tau sape tak nak mewah kan...
tapi agak2 lah...
aku yg umur 21 pun dah boleh pikir...
kau yang lagi tua tak kan tak boleh pikir...
sejak aku masuk uni...
boleh kira dengan jari berapa kali aku mintak duit dengan mak aku...2x kot..
dengan bapak aku lagilah aku tak mintak...
langsung tak mintak...
mak aku susah..sebab tu aku tak mintak
bapak aku senang...aku still tak mintak..hehe
(dorang dah divorce)
aku belajar kat uni guna duit ptptn tau...
bapak aku lebih dari mampu tapi aku tak mintak...
tapi tiap bulan dia akan bank in lah certain amount dalam akaun aku...
tak pernah miss...heheh
berapa???
mana boleh gitauuuu...
hehhehehe....
actually duit ptptn tu sahaja dah lebih dari cukup tuk buat belanja kat uni...
bayar yuran..makan minum n so on...
CUKUP kalau korang betul2 guna untuk belajar...
yang tak cukup tu tak sedar diri namanya...
(aku salah sorang...hahah)


dear readers,
hari ni kalau kita tak start berdikari bila lagi...
our parents bukan akan hidup sampai bila2...
once korang dah kerja...
plezlahhh...
ringankan beban dorang...
banggakan dorang..
bukan susahkan dorang...
if i were a boyyyy...ewah kluar lagu beyoncett pulak...
kalau aku ni seorang mak atau ayah..
ternyata aku sedih, kesal,
malu dengan anak yang dah kawen tak reti2 nak uruskan hidup sendiri...
malu lah dengan diri sendiri...
if u want something...
go n get it by urself lah..
not by asking ur mum or dad to buy it...
kau bukan budak kecik lagi...


mungkin kau tak tahu so aku nak bagi tahu...
kat belakang ur siblings are talking about u k...
even ur mum pun bersungut,,,
tak malu ke??
aku harap kau baca ni...
pada sape2 je lah yang baca..kalau korang ni macam specis yang aku cakap ni...
hentikanlah...
banggakanlah mak bapak korang k...
ni dah berbulu pun mintak duit mak bapak...
eh..
ewahh..
cam good-good je aku bagi advice..
hahahha...
aku bukan apa...
saje berlagak ustazah...
btw aku cakap ni bukan ada niat dengki ke iri hati ke apa2 jelah...
aku tak dengki pon dengan kau..buat apa aku nak dengki...
aku ada apa yg kau tak de...
aku dapat apa yang aku nak...
DENGAN BERMARUAH 
hokehhh...




Monday, August 22, 2011

aku nih bakal menantu kesayangan la derrr..hakhaktuihhh

baca tajuk entry berasapppp je bakal2 biras gua..hahhaha
lex lah derr..gurau dibulan molia gituh...
hikhik...
raya dah dekat woihhh...
sekali pongggg tak g terawih...
tapi tak pe...
bak kata malik noor jaga yang wajibbbb dulu...
ni duk kejar sunat wajib tertunggeng...
(malek noor cakapp..bukan aku)


now aku busy buat kuih raya...
bf aku pon same naikkkk...
nak membusykan diri buat kuih raya jugak.....
nak balas dendam aku tak layan dia lah tu...
macamana nak layan....
aku duk uli tepung...
albino lah blackberry gua bersalut tepung kalau gua main sms derr..
aku nih obses buat kuih raya wa cakap lu...
kau suruh aku goreng ikan????
waaa failed bhai failed!!!
goreng telo mata pong wa failed bhai failed...
(nasib baik bakal mak mertua specis tak baca blog..kalau tak REJEKKKKKKKK)


TETAPI!!
wa passsss sesangat buat biskut raya...
resepi tenet je derr tapi mabelesss...
kalau aku nih dah kawen nescaya musim2 raya nih wa lah menantu kesayangan....
(musim raya je ler..hihi)
weh aku tak tido malam pong tak de hal tau buat kuih raya punye pasal...
tapi kalau suruh aku goreng ayam...
goreng ikan wa surrender...
tak jadi menantu kesayangan pong tak pe tapi jangan suruh aku masak benda macam tu...
suruh buat kek 44 bijik tak pe..wa rela dalam suke..hihi


nanti kalau dah grad tak dapat kerja aku nak masuk klas bakery lah...
bf aku dah sound..
kau kalau kawen bawak2 lah buat bisnes...
jangan jadi pemalas macam orang lain mkn tido makan tido
tapi nak mewah...
derr..tak yah pesan pong wa tau...
wa tau derr..
wa tau...
wa akan mewahkan dii wa berbelanja guna duit lu...
duit bisnes wa wa simpan lah buat beli hadiah besday lu tetiap taon..
lu dahlah demand..tak nak hadiah cikai..
tau lah lu bagi hadiah-hadiah-hadiah gempak jer kat wa..
mengungking btol lah...
apehal dah jadi entry luahan perasaan dah ni...hahaha

dah lah wa nak g gentel kuih...


p/s : kesian bakal mak mertua wa buat kuih sensorang....pinanglah wa cepat2...tetiap taon rilex je..wa yang gentel kuih..huahuahuahua

p/s/s : wa lu wa lu..dah macam minah rempit terencat...
maaf semua...

semekom...


utk bf aku : KAU BILA NAK MASUK PINANG AKU? BAIK CEPAT SEBELOM AKU PINANG KAUUU!!! 

Friday, August 19, 2011

SALAM AKHIRAT - BACALAH SAMPAI AKHIR, PASTI AKAN ADA SESUATU UNTUK KORANG SEMUA


 Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yang lain. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yang tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.
✐ Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya “Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?” Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya “Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa.” Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati.
✐ Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi.
✐ Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut “Ajbuz Zanbi” yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yang kembang membesar dari biji benih.
✐ Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.
✐ Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka.
✐ Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat.
✐ Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah SWT. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan.
✐ Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit-bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.
✐ Terdapat satu telaga kepunyaan Nabi Muhammad SAW bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga.
✐ Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah:
ⅰ- Pemimpin yang adil.
ⅱ- Orang muda yang taat kepada perintah Allah.
ⅲ- Lelaki yang terikat hatinya dengan masjid.
ⅳ- Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
ⅴ- Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata “Aku takut pada Allah”.
ⅵ- Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai).
ⅶ- Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah.
✐ Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara “pergilah berjumpa dengan para Nabi”. Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah SWT. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah SAW. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan.
✐ Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad SAW ke hadrat Allah SWT. Lalu diperkenankan doa baginda.
✐ Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20 ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga ‘Arasy itu tiba dibumi.
✐ ‘Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat.
✐ Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari ‘Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana.
✐ Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & ‘Atid / Kiraman Katibin.
✐ Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan.
✐ Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad SAW, dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.
✐ Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin.
✐ Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa.
✐ Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad SAW dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.
✐ Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang.
✐ Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta’ala dengan Maha Bijaksana.
✐ Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat.
✐ Syafaat Nabi Muhammad SAW di akhirat :
ⅰ- Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
ⅱ- Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab.
ⅲ- Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka.
(Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah SWT.)
✐ Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.
✐ Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya.
✐ Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.
✐ Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka.
Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004.
☞ Jika sekiranya kalian ingin mengumpul saham akhirat, sampaikanlah ilmu ini kepada sahabat² yang lain. Sepertimana sabda Rasulullah SAW: ❝ Sampaikanlah pesananku walaupun satu ayat. ❞ Sesungguhnya apabila matinya seseorang anak Adam itu, hanya 3 perkara yang akan dibawanya bersama :
① Sedekah/amal jariahnya.
② Doa anak²nya yang soleh.
③ Ilmu yang bermanfaat yang disampaikannya kepada orang lain.
sumber daripada : Amar Sufi

Thursday, August 18, 2011

rupa buruk pon sodap weh : resepi moist coklat cake

jangan kau ejek rupe kek aku...walau rupa macam jalil hamid..
rasa macam jasmin hamid taw!!!
apahal anak pak hamid dapat nama nehhh!!!!
malas lah nak burak banyak2...
bulan pose ni kena kurangkan borak takot dahaga..kering ayaq liuq..


haaa..ni rupe lepas bako..eh kukus...


kek ni sesuai makan untuk sefamily..kalau nak jual kene practice banyak2 bagi cantik bentuknya


ni cooking coklat..harus double boiling ye...


lepas coklat dah cair haruslah spread atas kek yer...
coklat ni tak jadik shiny sangat lepas tu macam licin tau...
sebab apa sebab aku letak marjerin..
patutnya letak butter tapi aku bedalm letak marjerin sebab butter tak ada..
so now aku tau majerin tak boleh guna dalam coklat yang nak buat hiasan ni...butter tak pe tau..
lepas tu letak shortening...
nanti jadi cun coklat korang



lepas tu campak coklat rice...
CAMPAK tau..jangan tabur...
wakakak


tara!!! ala campak coklat rice pun bila makan bergaul dalam perit gak..hahah


boleh lah buat makan...
btw..kek sangat smooth..sedappp...
tekstur memang cantik...
kiranya menkjadi lah...
tak manis sangat tak pahit sangat...
ngam2....

nak resepi??

nah..

BAHAN A

1 cawan gula pasir.
1 cawan serbuk koko.
1 cawan susu cair.
1 cawan susu pekat.
1 cawan minyak masak.
(susu pekat n gula aku buh tak sampai secawan..lbih kurang 3/4 je..tapi kalau tak nak letak topping guna secawan lah)

*semua bahan di atas di gaul dan panaskan atas api perlahan....kacau2 sampai sebati tau...lepastu matukan api.

BAHAN B

tepung gandum 3/4 cawan.
1 sudu kecil baking powder.
1 sudu kecil soda bikarbonat.
(ayak bersama tau)

BAHAN C

4 biji telur
(aku blender..malas nak pukul..)


CARA-CARA : 

1 - masukkan bahan B dan C kedalam bahan A secara selang seli sambil digaul...
2 - gaul rata, sambil tu panaskan alat pengukus..
3 - ambik loyang lepas tu sapukan dengan minyak masak kemudian tuang adunan dalam loyang.
4 - tutup loyang dengan aluminium foil takut air kukus meniti dalam adunan..tak letak pun tak pe..
5 - kemudian masukkan dalam alat pengukus dan kukus selama 45 minit. lepas tu bukak dan cucuk dengan lidi..kalau lidi tak melekat tandanya dah masak.

BAHAN UNTUK TOPPING 

coklat masakan 
susu cair (kalau fresh milk lagi bagus) stengah cawan
butter 1 sudu besar
shortening 1 sudu besar
(topping ni korang boleh buat ikut suka nak letak banyak mana susu n coklat sekalipun, aku main campak je..)

* double boiling tau

dah cair tu tunggu apa lagi tuang lah atas kek lepas tu hias ikut suke...


SELAMAT MENONTON..
EH SILAP...
SELAMAT MENCUBA



  

hoi kau ingat kau je reti buat kuih..aku pun reti la derrr...

derr..dah nak raye derrr...pehh..aku cakap macam lagi 2 hari je nak raya kan..
taon ni tak beli biskut raya...taon ni buat biskut raya...
haha..siapa nak buat? dah sah2 la aku...mak aku busy je manjang...
apa yang busy aku pun tak tahu....
taon ni nak buat biskut senang jer...
kau giler aku nak buat biskut semperit bagai..
boleh sembelit aku tau...
eh! macam geli lah pulak cakap pasal ta*k dalam entry makan ni...
saiko2...

kuih apa aku nak buat? 
haaa..tu kena tunggu buat dulu baru tau...
so sebelum raya aku try buat kek dulu..
kang dekat nak raya buat2 tak jadi pulak...masak aku derr...
so aku try lah dulu buat kek coklat...
dulu pernah buat kek ciklat sekali...
tapi yang bakar punya...
sodapppp wa cakap lu....
kali ni nak buat moist coklat kek pulak...heheheh
kek ni kena kukus...
bukan bakar....


tapi sebelom aku tunjuk hasil kek aku yang tak berapa nak rupe kek...
mej kite golak2 dulu meh...
kang 2,3 jam lagi meh lagi belog aku ye...



Kuih paling gangster= Lompat Tikam
Kuih paling sexy= Puteri Mandi
Kuih paling keji= Taik Itik
Kuih bajet cute= Cek Mek Molek
Kuih untuk awet muda= Seri Muka
Kuih penyakit lelaki kronik= Batang Buruk
Kuih suka pukul= Kuih Lompang
Kuih dalam zoo= Badak Berendam
Kuih yg bangun sendiri= Kuih Bangkit
Kuih org x mandi= Kuih Bau-lu
Kuih paling lembap= Kuih Siput
Kuih 1 Malaysia= Kuih Telinga Keling
Kuih makanan dewa - Apam dewa
Kuih angkasa lepas - Kuih Bulan
kuih paling bahaya = kuih bom
kuih paling femes = kueyteow
kueh mat saleh = puding caramel
Kuih byk semut = sarang semut
Kuih kpop = kuih popia



p/s : buat gelak2 di malam bute..eh yeke malam...
tq mr porum...
ada lagi kuih yang korang senarai?
meh arrr..meh...